Splošno zobozdravstvo

Vaši zobje so tudi naša skrb. Trdno verjamemo v preventivo in celostno oskrbo vaših ust. Vsakodnevno se trudimo, da vas prepričamo s prijaznim in nežnim pristopom, visoko kakovostjo storitev in ustreznim lajšanjem bolečin med posegom.

Pregled
 

Ob prvem pregledu vas bomo najprej povprašali o vaših težavah in željah. Pregledali bomo ustno votlino in vam stanje poljudno obrazložili. Predlagali vam bomo možne rešitve in vam jih podrobno predstavili. Končno zdravljenje bomo izbrali skupaj z vami.

Pregled
Preventiva
 

Glavni bolezni v ustni votlini, zobno gnilobo in vnetje obzobnih tkiv, je mogoče v veliki meri preprečevati ali vsaj občutno zmanjšati posledice. Podučili vas bomo o pravilni ustni higieni in vam razložili, kako različne navade in razvade vplivajo na zdravje vaše ustne votline.

Preventiva
Zalivke
ali plombe

Zobna gniloba ali karies je pogosta bolezen zob, ki prizadene večino ljudi. Povzročajo jo nekatere bakterije, ki naseljujejo ustno votlino. Škodo, ki jo je na zobeh povzročil karies, najpogosteje popravimo z zalivkami. Tako zobem povrnemo prvotno obliko in funkcijo.

Prizadet zob najprej očistimo karioznih mas, votlino pa zapolnimo s plombirnim materialom, najpogosteje s kompozitom. Amalgama, materiala za črne ali sive plombe, v naši ordinaciji ne uporabljamo.

Če je izguba zobne mase večja, lahko to nadomestimo z inlayem, onlayem ali s prevleko. To so izdelki iz keramike ali kompozita, ki jih izdelamo v sodelovanju z zobotehnikom. Inlay nadomešča zobno maso med vrški zoba, onlay prekriva enega ali več vrškov, prevleka pa prekriva celo zobno krono.

Zalivke
Polepšanje
nasmeha

Če z izgledom svojih zob niste zadovoljni, so na voljo številne korekcije. Glede na vrsto nepravilnosti in vaše želje, lahko pomanjkljivost odpravimo z beljenjem zob, zamenjavo plomb, luskami, prevlekami ali z ortodontsko terapijo. Nasmeh si lahko še polepšate tudi z izbranim zobnim nakitom.

Polepšanje
Pokličite
za termin
Vas boli zob? Želite reden preventivni pregled? Potrebujete nadomestitev manjkajočih zob? Si želite polepšati nasmeh? Potrebujete nasvet? Vas moti plomba? Želite odstraniti trde in mehke zobne obloge? Vam krvavijo dlesni? Niste zadovoljni z izgledom?