Implantologija in Kirurgija

V naši ordinaciji se trudimo, da pozdravimo in ohranimo tudi zelo prizadete zobe z vneto ali odmrlo zobno pulpo (zobni živec). Uspešno endodontsko zdravljen zob je še vedno boljši od zobnih nadomestkov.

Zaradi napredovalega kariesa, parodontalne bolezni ali poškodb pa moramo včasih zob tudi izpuliti. Na mesto izgubljenega zoba vam lahko vstavimo implantat ali zobni vsadek, ki je najboljši približek vašemu lastnemu zobu. Narejen je iz titanove zlitine, ki omogoča, da se vsadek uspešno vgradi v vašo kost. 

Z vsadki lahko nadomestimo izgubljene zobe, ne da bi morali obrusiti sosednje zobe. Sam poseg je hiter in neboleč, ob visoko strokovni izvedbi usposobljenega strokovnjaka pa so komplikacije izredno redke. Za dolgoročno uspešnost zdravljenja je ključna tudi uporaba implantatov najvišjega kakovostnega razreda. Pri nas uporabljamo samo najkvalitetnejše in svetovno najbolj razširjene implantate Straumann in Neodent. 

V sklopu oralne kirurgije tudi izklešemo neizrasle zobe (npr. modrostnike), ekstrahiramo zaostale korenine in ostale zobe, ki so predvideni za odstranitev.

Pokličite
za termin
Vas boli zob? Želite reden preventivni pregled? Potrebujete nadomestitev manjkajočih zob? Si želite polepšati nasmeh? Potrebujete nasvet? Vas moti plomba? Želite odstraniti trde in mehke zobne obloge? Vam krvavijo dlesni? Niste zadovoljni z izgledom?